Friday, December 31, 2010

Kemanakah hilangnyer sikap perikemanusiaan???


Tentu kwn2 dh bc paper hr ni kan…sedihnyer bl ri bc tentg seorg kanak-kanak umur br 6thn dh kena pukul…bkn pukul sbb bt keslhan besar pun..tapi cm scr xsengaja meludah sisa makanan dari rumahnyer n  terkena kete BMW milik sorg lelaki… n sbb ketenyer kotor lelaki tersebt telah msk ke rumah kanak2 tersebut n memukulnyer smpai nyawa2 ikan…kanak2 tersebt parah n terpaksa dimasukkan ke hospital selama 4hr… hny kerana xsengaja terludah terkena kete, tnp sikap perikemanusian dipukul sehingga parah….

6 comments:

Mohamadazhan hjDesa said...

teruk betul driver tu, silap2 bukan BM dia pun

salam tahun baru 2011 :)

Faiz Tapit said...

mak aii... truk nye lah... ish3

fatynadia said...

hmm. salah budak tu jugak main ludah ja mana ikut suka dia. dalam budaya kita pun tak elok ludah meludah ni.

tapi, kalau dah sakit hati sangat pon, jangan la sampai gitu dipukul budak nya tuu

sahabat said...

Apabila sifat kebinatangan yang lebih dari kemanusiaan, inilah yang terjadi. Di alam haiwan tiada manusia, tapi di alam manusia ada binatang. Itulah peribahasa kepada peristiwa dan kejadian di dunia akhir-akhir ini. Waallah..

Nurul Faezah said...

Dulu kazen aku pnh jd macam nih.. Klo xntar klinik sure da pekak.. huhu

papabear said...

tak patut betul. biar Allah aja yg membalasnya...