Monday, December 6, 2010

Hati Wanita

salam....
hr ni ri nk membebel ckit pasal hati wanita...huhuhu. mlm ni topik ni menjd topik yg hot g 2 dlm bilik ri...rumate2 ri msg2 meluahkan perasn yg lelaki xfaham perasn hti wanita...ada yg kata lelaki xpernah th apa yg wanita rs...n ada yg kata We assuming guys know everything about girl nowadays...ri pun kdg2 nk jugak lelaki tahu apa yg kita rs...bila kita bgtau kita xada mood, lelaki leh kata owh, kata p rehat n so on, xtny pun kenapa, ada mslh ker..apa2 ker..wanita nk gak lelaki tny kenapa, pujuk ker, sembang ker, atleast bila sembang leh hlgkan ckit bad mood 2...wanita kdg2 sengaja xnk bagitau keadn dia, nk lelaki fhm n tahu sendiri. tapi lelaki bila wanita xbgtau, lelaki xkan tny n xkan tahu n faham... 

sori lau terslh tulis, xpandai sgt omputih ni...hehhehe. kwn2 yg sudi bc entry ni..komen2 n bagi pendpt erk...sharing is caring..

23 comments:

wasabi onee-san said...

Lelaki kebanyakan egois!!!!
Tak tahu memahami hati perempuan!!
Hanya segelintir saja memahami, tapi kalau dikaji kebanyakannya ermm, hampeh!!!
Cuba lau kita sbgai perempuan buat ignore je sal lelaki tu, biar la diorg plak rasa pa kita rasa, camne erkk??!!

LaDY YeLLow said...

wasabi : huhuhu betul 2 ssh sgt nak cari lelaki yg btl2 tahu n fhm wanita.

Mohamadazhan hjDesa said...

salam, macam ada krisis ja.hehe.
lelaki dan perepuan diciptakan berbeza supaya saling melengkapi :)

Kenzo@MrConteng said...

eehem~ sy sebagai lelaki nk komen bg pendapat. mmg betul hanya segelintir shj yg fhm...dlm kes sy pulak,sy sedaya upaya fhm hati perempuan yg sy cinta.tp...bila dipujuk dan tanye ape prob masa tgh xde mood,kita yang laki pulak kene mara..si perempuan ckp,jgn tanya byk2 boleh x?pening kepala la,apela..mcm mana 2?sedangkan kita dah ambil berat..dats y ada laki yang suro gf or perempuan tu rehat dulu..biar cool,so snang untuk berborak atau luah kan perasaan..ini pendapat sy..

Pendekar Berkuda said...

wanita pun takkan tahu apa yang lelaki rasa....(^_^)...

...kerana sifat lelaki itu ego...memang begitulah hakikat kejadian lelaki....

...kalau tak...lelaki semuanya pondan...mahu?? boleh cari ponda..ramai sekarang ni...(^_^)

LaDY YeLLow said...

azhan: huhu krisis ke erk...xjuga tp byk yg ri dgr mcm 2 so nk tny pendpt kwn blog.

LaDY YeLLow said...

kenzo : huhu thanks comment...so acamna nk kata erk...ssh gak erk

LaDY YeLLow said...

pendekar: huhuhu xmau pondan nk yg tulen...lelaki ego mmg diakui.

Kenzo@MrConteng said...

huhu...tahupun..so,xleh slh kan lelaki atau perempuan..tiada dlm dunia ini diciptakan sempurna..mcm azhan ckp,lelaki dan perempuan dicipta berbeza untuk saling melengkapi..

Alyps said...

(wakil hero²)

laki ni jiwanya kuat, sbb tu dyorang ego.
jenis tak nak mengalah, sumenye nak betul je.
laki jenis hati konkrit. Keras ! susah nak lembut kalo ego dah tinggi mcm KLCC
pastu suka menunjuk2.
kuat rase tak puas hati. bla3~
tu la sipat2 laki.
tapi 1 je persamaan laki nan pompan.

…PENGHARGAAN dari seorang wanita yang bergelar teman hidupnya.

"Lelaki sanggup meninggalkan pasangannya demi mencari seseorang yang boleh memberinya PENGHARGAAN."

same2 la meghargai dan rasa dihargai

peace ,V,,

Anonymous said...

salam...wah..topik hangat ye kak..ekekeke...nk join...:p

miss anna flores said...

salam...wah..topik hangat ye kak..ekekeke...nk join...:p

wasabi onee-san said...

Pendapat yang begitu berbeza antara lelaki dan wanita..
Memang tak dinafikan lelaki dan wanita saling melengkapi antara satu sama lain, tapi kadang kala lelaki perlu juga mengetahui bahawa hati wanita terlalu lemah dan mudah pecah berbanding dengan lelaki.

Hati wanita umpama kaca, kalau disakiti akan pecah, lain lah lelaki, memang nampak kuat diluar dan didalam, tak boleh ke lelaki mengalah sikit dengan karenah wanita?

LaDY YeLLow said...

alyps: sokong alyps sm2 menghargai :)n slg melengkap.

LaDY YeLLow said...

miss anna: leh jer join...jom2 bg pendpt.

waRDah @ QiQi said...

salam.. wardah setuju ngan Mohamadazhan hjDesa..

laki dan perempuan diciptakan berbeza utk saling melengkapi...

tolak ansur tu penting...
lelaki memang da diciptakan egois...
perempuan plak diciptakan lemah lembut... gunakan kelembutan tu utk meruntuhkan tembok egois sang lelaki..

tapi jgn terkejut kalo ada kes yg sebaliknya... sandarkan kepercayaan dan kekuatan pada Allah, insya Allah, dipermudahkan.. :)

myssmie said...

mmg betol la apa yg ri tulis tue...
saya pnh alami..
nk jgk lelaki memahami diri kita kan..
'xpela, g la rehat, nti msg, cl lain', ayat nie, kdg2 menambah masalah yg sedia ada..mcm x amek berat pon msalah kita kan..kita nk jgk share prob ngn dia..
huhu...
ntahla... susah sgt ke nk phm pmpuan~

miss anna flores said...

lelaki memang susah nk tnjuk sayang sebab ego...tp prcayalah diorg mmg syg kita sbnarnya...:)
hal ni slalu jd kat laki yg workaholic..:)diorg de byk komitmen len n x pkir byk sgt pasal gurl diorg..yg pnting gurl 2 ada dlm ati..2 dh ckup...
eh,sya ni skong lelaki plak...tp ni la knyataan...tp bla ssekali lelaki jd blurr...mmg rsa cm nk smackdown aje..heheee

Payche said...

kita semua tak sempurna...
jika kita menyayangi seseorang...

cube la berusaha kekalkannya...
jika ade masalah, cube selesaikan...

"xde jodoh la tuh"..

xxx... Jodoh perlu dicari... Allah tentukan... Kita yang kekalkan.. dan ALLah tentukan...

~KITA SEMUA TAK SEMPURNA~

LaDY YeLLow said...

thanks sme coz sudi bg pendpt...ri btl2 confius mcm mn nk lelaki fhm kita n mcm mn lak kita nk fhm lelaki....pndpt korg sgt2 membantu ...ri akui lelaki mmg ego sesengat..n wanita lak hatinya sgt lembt..so mst ada pro n cont kan dlm st hbgn...n st g kita cintailah owg 2 kerana diri dia bkn kita nk ubah dia jd mcm yg kita iginkan coz kita hny akan memcintai bygn kita sendiri.

abid_PM said...

Salam.. haha. tak tau nak komen apa entri ni..

lelaki dan perempuan kena paham hati masing2 dulu, jujur dengan dri sendiri dulu, percaya dengan diri sendiri dulu.

baru lah kita boleh faham hati orang lain :)

L said...

waaaaah, teraser gileeeer... huhuhuhu. urrrrrm.... adosss, cmner nk bg phm pmpn neeeeyh,,, teach me sifu.... =)

dalillah bt khaidir said...

emm,,,bdasrkn pengalaman,,,,mmg dorg cm ni,,,,2 3 kli tkar bf,,,still sme ,,,,tp dgn kkurangan dorg tu dorg cover dgn kasih syg yg leh wat kte stay dgn dorg,ehehehehe,,,sburuk2 llaki,,,ppuan xlngkap tnpa dorg,,,,tp shebat2 llaki,,xbmkna tnpa adanya hawa d smpingnya,,,ehehehe