Friday, December 31, 2010

Kemanakah hilangnyer sikap perikemanusiaan???


Tentu kwn2 dh bc paper hr ni kan…sedihnyer bl ri bc tentg seorg kanak-kanak umur br 6thn dh kena pukul…bkn pukul sbb bt keslhan besar pun..tapi cm scr xsengaja meludah sisa makanan dari rumahnyer n  terkena kete BMW milik sorg lelaki… n sbb ketenyer kotor lelaki tersebt telah msk ke rumah kanak2 tersebut n memukulnyer smpai nyawa2 ikan…kanak2 tersebt parah n terpaksa dimasukkan ke hospital selama 4hr… hny kerana xsengaja terludah terkena kete, tnp sikap perikemanusian dipukul sehingga parah….

Tahniah Harimau Malaya.

Tahniah kepada pasukan bola sepak kebangsaan kerana bersemangat waja dalam menamatkan kemarau 14tahun menjuarai Piala Suzuki AFF.
Memang hebat arh pemain negara. Semoga selepas ini pasukan bola sepak terus maju kehadapan n merebut peluang2 yg ada…
terus menjadi juara..coz arena bola sepak telah lama tenggelam dlm arena sukan negara…cayaaa la Harimau Malaya…
syabas kepada penjaga gol khairul fahmi coz mampu mempertahankan gol Negara dri dibolosi pemain lwn…n syabas jg kepada wira Negara yg telah menjaringkan gol untuk memenangi Piala Suzuki AFF…teruskan semangat berpasukan…



Cinta terakhir - Aiman

Kau cinta pertamaku
Kau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa
Menafikan kasih kita

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan

Wednesday, December 22, 2010

huhuhu lepas agak lama gak ri brehat dr BW n xada kesempatan nk update blog...skrg ada la ms terluang sedikit untuk ri jln2 kat blog2 lain n nk update blog....huhu skrg ni ms cuti sem yg agak bosan gak la katakan.. ri nk share ngn kwn2 ri..hehhe nak tau x??? first time dlm hidup ri, ri tggu bas 11 jam. nak cayer ke xnak cayer terpulang kat kwn2 k. ri sampai kat terminal bus dekat2 kul 11pg..tapi ri naik bus kul 10mlm. ri sampai awl coz ri jnji ngn kawan nk tolong hntr dia, sbb dia xbiasa kat tempat 2...kecian lak kat dia lau dia nk p sorg2 kat tempat yg dia xbiasa. sbgai kwn ri rs ri ptt tolong slgi ri boleh tlg...ri leh duk kat terminal bus xg mana2 pun memandangkan keadaan masa 2 ngah hujan. walaupun duk kat c2 11jam xada perasaan pnt n bosan pun..hehehhe...duk kat c2 smpt g ri buat analysis hehehe...nak tau analysis apa???? hehehe pasal ni ha.. pasal owg lelaki yg merokok...leh katakan 90% lelaki kat terminal 2 merokok..n ms ri duk kat c2 agak ramai warga asing...malah warga asing lebih ramai dari owg tempatan...tapi memandangkan ri mmg xada perasaan apa pun ms 2, ri xada seram sejuk pun, xada rs tkt lgsg...akhirnyer ri selamat gak smpai kg....

Saturday, December 11, 2010

Jadikan dirimu bagai pohon yang rendang
di mana insan dapat berteduh.
Jangan seperti pohon kering tempat sang
pungguk melepas rindu dan hanya layak dibuat kayu api.

Thursday, December 9, 2010


Bila marah menguasai, perasaan sayang mengubati.
Bila ingin benci, perasaan cinta menghalang.
Bila ingin dilupakan, memoir indah terimbau kembali.
Ku terkapai-kapai ingin mengejar sesuatu yang tak pasti.

Mood Nak Blk Umah

huhuhu skrg ni lady yellow sibuk duk packing brg, nk blk umah...huhuhuhu bestnyer..
Duk kat cni setiap sem kena packing brg simpan dlm pentry...penat sgt2 duk pack brg msk dlm kotak..hehehe baru tersedar yg brg ri mmg byk..setiap sem tambah kotak br...skrg dh 6 kotak, mcm mn nk wak blk umah nati sem depan dh sem last..hohoho.. sori blog ni ri xdpt nk update bz...huhuhu

Tuesday, December 7, 2010

Apakah akan jd dengan negara kita sekarang?

assalamualaikum...
RI nk share la ngn my follower n my reader psl apakah akan jd ngn ngr kita skrg? Ri dpt email dr member ri psl IFC ni...seram bl ri bc kandngnnya...ri th mungkin ada yg dh tau pasal ni...

NI lah kandgn email 2 ri xubh apa2 pun....
Dunia akhir zaman semakin menakutkan bila berkait dgn soal akidah. Nak jadi apa dah ni?? Patut laa ada yang kata tak nak ada anak. Bukan takut nak beranak, tapi takut ada anak yang terpesong akidah.. baik tak de langsung!!

Mufti Perak, Datuk Harussani Zakaria bangkit dalam isu ini dengan membuat kenyataan akhbar bahwa umat Islam wajib isytihar perang terhadap pertubuhan IFC itu dan minta 50 ahli politik Islam yang menurunkan signature sebagai menyokong penubuhan IFC itu bertaubat kepada Allah swt kerana dibimbangi aqidah mereka sudah terbatal [3]. Datuk Harussani juga minta kepada semua penceramah, semua ustaz-ustaz yang mengajar kuliah-kuliah dan semua khatib-khatib, supaya jangan lupa cakap benda ni dalam kuliah-kuliah dan di atas mimbar-mimbar Jumaat bahwa pertubuhan IFC ini adalah musuh Islam di M`sia.

Tuan-tuan tau depa minta apa kat PM?... Depa send memorandum kepada PM meminta 15 perkara berhubung dengan Islam supaya dimasukkan dalam perlembagaan Malaysia Antaranya:

1) Setiap anak yang baru dilahirkan di Malaysia jangan dikaitkan dengan mana-mana agama sehinggalah anak itu berusia 18 tahun - Tu dia tuan-tuan. Ini apa cerita ni? Maknanya, anak-anak kita langsung tidak boleh dididikkan dengan cara Islam. Kita tak boleh bubuh nama Islam kat anak-anak. Sampai umur 18 tahun, baru boleh duduk bincang di mahkamah, tanya kat anak kita, 'Hang nak ikut ugama apa?'....Kalau dia kata nak jadi hindu, maka jadi hindulah dia. Kita tak boleh nak buat apa sebab dah digazetkan dalam Perlembagaan Negara.

2) Di dalam dokumen pengenalan mykad dan passport dihapuskan kolum identiti agama - maknanya, perkataan 'Islam' yang ada kat mykad kita itu,depa minta di'tiada' kan .

3) Mana-mana orang bukan Islam kalau nak kahwin dengan orang Islam, dia tidak perlu masuk Islam.

4) Mana-mana orang Islam yang nak kahwin dengan orang bukan Islam, mestilah dia tukar agama kepada bukan Islam.

5) Sebagaimana kerajaan Malaysia menyalurkan dana kepada masjid-masjid, begitu juga kerajaan Malaysia mesti menyalurkan dana kepada semua rumah ibadat orang bukan Islam.

6) Peraturan sekolah yang mengizinkan anak orang Islam menutup aurat hendaklah dimansuhkan, kerana ia menghina agama bukan Islam.

7) Hapuskan mahkamah syariah kerana ia juga menghina agama-agama lain - mahkamah syariah kalau takdak, habih la kita tuan-tuan... Walaupun la ni bukannya perfect, tapi itulah satu-satunya mahkamah yang defence agama kita. Kalau mahkamah syariah disingkirkan, masalah faraid pusaka, masalah nikah kahwin, cerai talak apa semua tu macamana?...Kalau tak dak mahkamah syariah, maknanya, perkahwinan tidak akan berjalan di atas akad nikah, sebaliknya, perkahwinan akan dibuat secara berdaftar.

8) Mana-mana orang bukan Islam yang masuk Islam, semua hartanya dikembalikan kepada waris yang tidak beragama Islam.

9) Mana-mana pasangan yang bukan Islam, apabila masuk Islam, maka hak penjagaan anak tidak boleh diberikan kepada mereka.

10) Sebagaimana program-program di radio dan tv yang menerangkan tentang ajaran Islam dalam bahasa ibunda masing-masing, begitu juga ajaran-ajaran lain daripada Islam juga perlu diberi ruang.

11) Sepertimana Quran, hendaklah kerajaan Malaysia turut mencetak bible dalam bahasa Melayu untuk diedarkan di seluruh negara.

12) Apa istimewanya Islam sehingga ditabalkan sebagai agama rasmi di Malaysia ? ...lagi 3 ana tak ingat, anta boleh refer dalam Majalah Millenium Muslim.

Ini dia tuan-tuan, Islam diludah depan mata kita sendiri, so mana sensitiviti kita terhadap agama kita sendiri?...Datuk Harussani tegur PM dan 50 ahli politik Islam yang sokong pertubuhan tersebut supaya dibatalkan pertubuhan itu. Tau 50 orang Islam tu kata apa?...Depa kata kat Mufti Perak, 'Ni lah kalau dah terlalu tua jadi mufti, tak open minded langsung!'...Datuk Harussani balas dalam majalah 'Millenium Muslim', katanya, 'Di atas sikap open-minded rakyat Malaysia yang terlampau lebih, maka inilah hadiahnya!'... Ini dia kata-kata seorang ulama di Malaysia . Yang lainnya sunyi sepi termasuklah akhbar-akhbar, macam ada benda dalam mulut sampai tak boleh nak buka!

Kata Al-Imam Ibn Kathir didalam tafsirnya: Sepertimana yang Tartar berhukum dengan berteraskan sistem pemerintahan yang diambil daripada raja mereka Genghiz Khan yang telah mencipta untuk mereka undang-undang Yasak yang merupakan sebuah buku menghimpunkan hukum-hakam yang diambil daripada syariat yang berbagai, iaitu Yahudi, Nasrani, Islam dan lain-lain.

Dalamnya juga banyak hukum-hakam yang diambil daripada fikiran dan hawa nafsunya semata, lalu dijadikan undang-undang yang diikuti oleh anak cucunya. Mereka mendahulukannya melebihi kitab Allah dan Sunnah Rasulullah, sesiapa yang berbuat demkian maka dia adalah kafir dan wajib diperangi sehingga dia kembali kepada hukum Allah dan Rasulnya dan tidak berhukum selain daripadanya dalam perkara kecil ataupun besar (rujukan tafsir al-Quran al-'Azim oleh al-Imam Ibn Kathir jld. 2, m.s. 70. Cetakan Beirut)

sedihnyer lau ini yg akan berlaku kat negara kita....korg bg la pendpt korg tntg isu IFC...moga kita sedar n berada dilandasan yg benar. 

Monday, December 6, 2010

Hati Wanita

salam....
hr ni ri nk membebel ckit pasal hati wanita...huhuhu. mlm ni topik ni menjd topik yg hot g 2 dlm bilik ri...rumate2 ri msg2 meluahkan perasn yg lelaki xfaham perasn hti wanita...ada yg kata lelaki xpernah th apa yg wanita rs...n ada yg kata We assuming guys know everything about girl nowadays...ri pun kdg2 nk jugak lelaki tahu apa yg kita rs...bila kita bgtau kita xada mood, lelaki leh kata owh, kata p rehat n so on, xtny pun kenapa, ada mslh ker..apa2 ker..wanita nk gak lelaki tny kenapa, pujuk ker, sembang ker, atleast bila sembang leh hlgkan ckit bad mood 2...wanita kdg2 sengaja xnk bagitau keadn dia, nk lelaki fhm n tahu sendiri. tapi lelaki bila wanita xbgtau, lelaki xkan tny n xkan tahu n faham... 

sori lau terslh tulis, xpandai sgt omputih ni...hehhehe. kwn2 yg sudi bc entry ni..komen2 n bagi pendpt erk...sharing is caring..

Sunday, December 5, 2010

Kisah Bola Squash

Hr ni Lady Yellow n kawan nk p la main squash biarpun hujan gerimis...semuanyer lima owg...mmg best ar lau main ramai2...nk jdkan citer..ri bg ar kawan ri hanna honey n siti diya main dulu...ri, milo ice n wasabi p la jogging kat track dulu..sempat gak jogging 3 round..so masuk la kat court squash dengan smngat berkobar2 nk main hehehhe...main punya main ...ri tersalah back hand, back hand kuat sangt sampai bolanyer terlekat kat kipas atas..huhuhu terpaksa la tukar main badminton lak...2 la kisah bola squash ri..sedih xdapat ambik balik bola 2 huhuhuhu...

ni gambar sebelum p pusat sukan
wasabi, hanna honey n milo ice
ni gambar ri n milo ice merangkap kawan baik n rumate ri hehehe

ni gambar pah kami main...huhuhu penat2 pun sempat ag bergambar



huhuhu setakat 2 jer ri leh story2 hehehe...xada idea dh..

NaK Story2 Ckit

huhuhu ri xtau nk update apa dh kat blog hr ni...so ri nk story la pasai kenangan yg leh katakan xleh lupa gak ar...adlah hr 2 dkt u ri ada bt kursus protokol la...syok la coz ramai kawan2 ri yg join...tambah2 ag dapat mkn free lak 2...hehhe ms mkn nasib baik la xada ayam yg melompat hidup ag..hahaha. mklum la bkn pandai sgt nk guna pisau n garfu....owg lain yg ngah hepi2 tp ri jer yg sedih....


huhuhu nak tau nape.. ri kena keracunan mknn...ms 2 lom tau ag ri kena keracunan mknn...ri kena ni sehari sblm p protokol la coz seblm 2 ri ada program motivasi bdk2 sekolah kat perak...hah kat c 2 la ri kena keracunan mknn sebb mkn kerang...sedih tau owg lain duk hepi ri duk mencangkung tahan skt perut, owg hotel nk tel ambulans tp ri xmau...so tahan la...sendiri cr pasal xmau p pku...skt ni berlarutan slama 3 hr..ri leh p kuliah mcm biasa even dh xlarat giler...ada gak p pku lepas 2 nk tau doktor pku ckp per....dia ckp ri gastrik...ri pelik gak ri ni mn ada gastrik...xpe la doktor ckp kita dgr je la...mkn ubt xtahan gak....last skali xtahn gak...msk hr ketiga ri ajak kawan p klinik luar, klinik swasta...hah kat c 2 la ri br tau ri keracunan...nurse kat klinik 2 terkejut  gak n gelak2 kat ri ktnyer msh hdp walaupun dh 3 hr keracunan (dlm mood bergurau)...kena la tahan kat wad jap...kena msk air 2 botol...sakit lak 2....huhuhu dh hbs citer kenangan ri..

Saturday, December 4, 2010

Temuramah...huhu kena tag

Ri kena tag ag...tag ni dr L...so kena jwb soklan2 temuramah L ni....hehehe

1. 3 Names in your inbox cellphone
abah
mama
adik

2. Your main ringtone?
letto-ruang rinda
jiwang...huhuhu

3. What U did at 12 last night?
hehehhe semestinyer ri layan novel...novel AD + IZ..best wooo

4. Who was the last person U went out with? Where?
ngan rumate...huhuhu kami p merempit beli tiket bus n p shopping..

5. The color of T-shirt you're wearing now?
semestinyer color fav ar...kuning

6. The last thing you did?
mkn..hahaha

7. 3 of your everyday favourite items?
al-Quran
novel
diari
huhuhu

8. The color of your bedroom?
hehehe xlain xbkn mesti color kuning..

9. How much money in your wallet now?
wape erk... xkira g hahahha

10. Your favourite song?
real face-kat tun

11. What will you do next week?
p exam... :)

12. When was the last time U saw Ur Mum?
tiga mggu yg lepas...sedih dh lama xjmp

13. Where is she now?
my mom kat umah la

14. When was the last time you talked to your parents?
semalam..

15. Who is the last person that texted U?
my beloved sis

16. Where did U have your dinner last night?
hehehe kat bilik jer..

17. The last suprise you got?
masa birthdy yg lps...

18. Last thing U borrowed from ur friends?
hehehe novel

19. Who is ur BF/GF or husband/wife
yg ni perlu ke erk jwb...kiter xada sapa2..huhuhu

20. What do you feel now?
emo

21. Wanna share with who?
erm...mst la nk share ngn my reader n my beloved folower

22. Who knows ur secret?
diri sndiri...leh mcm 2

23. They keep ur secret?
mesti sbb diri sendiri...hahaha

24. Are you angry with someone?
stakat ni lom ag...

25.what do you order at McD?
ice lemon tea

26. The last time you felt so sad?
semalam

27. What is your wish for tomorrow?
sentiasa hepi...

28. Who will U tag next?
erm..nk tag sapa yer...

Friday, December 3, 2010

RenuNG-RenunGKAN

Menangisi perpisahan akibat gagal bercinta adalah satu pembaziran mutiara jernih kita dan juga menguji sejauh mana kebodohan kita tetapi dengan menangisi dan menyesali akan dosa kita lantas meminta pengampunan dariNya akan lebih menjamin dunia dan akhirat.


Seseorang yang berperibadi kuat umpama besi waja, semakin dibakar oleh keadaan, semakin dititik oleh cabaran hidup, semakin teguh dan waja untuk menhadapi hidup. Seseorang yang berperibadi lemah laksana tanah apabila diketuk oleh cabaran hidup ia akan berkecai.


Semakin jauh kita cuba lari dari menyelesaikan masalah, semakin dekat ianya datang menghampiri kita…


Tingkahlaku adalah umpama cermin dalam mana setiap orang mempamerkan imejnya.


Lihatlah di sekeliling kamu dan teguhkan pendirianmu;
sepanjang hidup dan usiamu jangan mudah berputus harapan, senyum yang kau berikan dan air mata yang kau titiskan, simpan…jadikan tauladan; segala yang kau pandang dan dengar, simpan…buat pedoman.


Jangan berbangga denga pujian teman kerana sebalik pujian terdapat satu kejian.


Perkataan yang lemah lembut itu melembutkan hati yang lebih keras dari batu batu dan perkataan yang kasar akan mengasarkan hati yang lebih halus dari sutera.


Kemuncak segala dosa ialah bohong. Dua perkara yang sentiasa mengiringi bohong ialah banyak berjanji dan banyak memberi alasan.


Kegagalan pertama, tidak ianya terus gagal: tetapi ianya kan membangkitkan cita cita yang bersemangat lagi teguh bagi sesiapa yang pernah mengalaminya.


1000 mancis tidak menerangi kau di dalam kegelapan buat selama lamanya tetapi cahaya keimanan dapat membawa kau ke jalan kesenangan.


Adalah lebih baik memiliki wajah yang hodoh dari lidah yang hodoh kerana wajah yang hodoh tidak mungkin boleh menyakiti hati orang lain tetapi lidah yang hodoh boleh mengeluarkan kata kata yang melukakan.


Belajarlah bersyukur ketika mendapat keuntungan dan belajarlah tersenyum ketika menghadapi kerugian.


Orang yang tahu mengambil tetapi tidak tahu memberi tidak akan mengecap bahagia.


Cintaku kepada Tuhan kerana aku adalah ciptaan-Nya. Cintaku terhadap seseorang itu adalah kerana perasaan yang dicipta-Nya.


Hindarilah diri dari menjadi manusia yang suka berpuak puak dan berpecah pecah. Contohilah resam semut bila bertemu seakan bersalam dan suka bekerja sama di antara satu sama lain.

Wednesday, December 1, 2010

PemBeTuLan...hehehhe keNa TaG la

 Ahmad Zaki telah tag RI tuk  menceritakan perihal diri sendiri dalam 25 perkara.
cni nk citer ckit ar pasal diri RI...thanks kpd ..Ahmad Zaki ..kerana tag ri :) sapa2 rasa nk kenal2 ngn tuan punya blog yg tag kat ri..klik la link Ahmad Zaki yerrr.

Ø  1. Ri ni ada 6 adik beradik...n ank kedua.

Ø   2. asal klate..tp duk kedah skarg..

Ø  3. hobi lak ape erk...ri plg suka novel...giler novel la kata kan..hehehe

Ø  4. minat bersukan...yg ri sk main..erm main bowling, badminton, squash, basketball.

Ø  5. Ri ni plg xsk rokok...bau asap rokok pun ri xleh alahan katakan..mesti nk muntah...

Ø  6. msh study...ambik cos Decision Science tahun akhir..

Ø  7. Ri ni lahir tahun arnab..20hb 02...hehehe dh tua ar skrg..

Ø  8. skp ri mcm mn erk...ermmm ramai yg kata ri ni manja...ada yg ckp ri ank bongsu..hehehe. ri xkisah pun apa owg nk ckp...jnji kita jd dri kita dh, xyah nak hipokrit.

Ø  9. sk minum air panas or air suam...

Ø  10. sgt cerewet bab makanan sbb xleh mkn benda2 br...hehehhe plg utama xsuka syr..

11. erm tgk movie yg triller..

Ø  12. owg ri syg adalah family...plg rapat ngn adik bongsu...

Ø  13. xsk tempat yg bersepah...walaupun pnt sgt pun kan ri xleh nk rehat lau tgk brg2 ri atau bilik ri bersepah...mesti kena kms dulu...

Ø  14. sk mkn ayam goreng...ayamas.

Ø  15. sk habiskan ms kat umah...means xsk melepak kat luar bl ada ms free...

Ø  16. st prinsip yg ri pegang dr dulu sampai skrg...lau ri syg ri akan syg slamanyer n lau ri benci ri akan benci slamanyer...lau owg bt mcm mn kat ri, slagi ri leh trima ri trima..jgn smpai ri dh xthn...

Ø  19. ri ni sk keje lau ada ct..dr sek sampai duk kat u setiap kl cuti jer ri nk g keje...nak tau sbb apa..ri boring sgt duk kat umah...plg kuat pun duk umah bt membesarkan bdn jer...hehehhe

Ø  20. citer2 nak jd cikgu...tp xtau la tercapai ke x...moga2 tercapai..Amin.

Ø  21. sk dgr lagu jepun, malay yg slow motion...

Ø  22. ri ni seorg yg minat ngn citer korean n jepun...pantg dgr owg ckp ada citer korean n jepun trs trign nk tgk...teruk kan..lupa nk study.

Ø  23. ssh nak kawan ngn owg...hehehe nk kata xperamah owgnyer..sering dikata sombong...tpi bl dh kenal...hah penat nk layan.

Ø  24. ri sk sgt ambik gmbr owg..hehhehe ambik gmbr owg jer..gmbr sendiri xsk ambik sbb xberapa nk lawa...hahhaha

Ø  25. kelamahan ri ni xberapa pandai bab2 masak...dh blaja msk tp xada kelebihan kat c2...

hehhehe dh habis dh 25 citer ttg diri ri...sapa2 nk komen pe2 leh...apa2 jer komen diterima :)

Tuesday, November 30, 2010

DapaT WarD...

First ri nk ucpkan trima ksh kat wasabi n L bg ward ni kat ri...hehehehe...sukaaaa..
ni la award yg ri dpt...sape2 nk knl ngn wasabi  n L rajin2 la p lwt blog wasabi  n Lye hehehe
ri xsangka dpt 2 ward. thank a lot...hepi ni
ri nak jwb soalan2 wasabi  n L ye...xpe kan ri buat skali erk

                                      Soalan 1:
Dalam banyak-banyak tempat didunia nie, kat manakah tempat yang ingin anda pergi?
mn ye tmpat yg ri nak p...ermmm. ri ada 2 tempt yg menjd plhan hati yg terign sgt nk p...stnyer nk p pulau sipadan sabh..coz kat sn pemandgn dia cntik sgt mcm dpt tngkan dr jer ri tgk....secondnyer ri nk p jepun...hehhehe xtau tercpai ke edok..


Soalan 2: 
Apakah benda yang anda impikan dan ingin anda dapat dalam hidup anda?
erm apa ya yg ri nk....ri nk bhagiakan family ri n nak bhagiakan owg yg ri syg...

Saturday, November 27, 2010

DaRi DiaRi HaTi

Aku sggt2 merindui....i realy2 miss...
Ya Allah tabahkan diri hambamu dalam menghadapi setiap dugaan mu...
aku meredhai segalanya bkn untukku...
tapi bagaimana aku ign menghadapinyerr

Thursday, November 25, 2010

TakutNyerrrr nak EXAM

Assalamualaikum sme...

Sori mungkin beberapa hr ni RI xkan Aktif sgt ngn blog coz RI bz ngn EXAM..
Esok bermula la perjuangan RI utk jwb EXAM hehehe...RI risau sgt ngn EXAM kali ni
coz paper RI xada gap 5 hr...Takutnyerrr..
RI nak minta mf la kat kwn2 sme lau RI ada bt slh n bt kwn2 trasa ati..
RI doakan kwn2 dpt jwb exam ngan elok..ALL THE BEST...
kwn2 doakan RI dpt jwb exam gak erkk...